Bokgeografi


Funderar över det här med bokgeografi som Enligt O dragit igång på sin bloggsida, visserligen länge sedan men ändå. Jag tänkte att det kunde vara något att ta in i klassrummet kanske? Ni vet i samband med tyst läsning av egen bok, recension av den – hur det nu ska företa sig. På geografin lär de sig just nu Sveriges landskap och upptäcker Sveriges sjöar, berg och större städer. Om de nu läser en bok, som råkar utspela sig i Sverige. Vad lär man sig då om den plats som man läser om? Det kanske är en storstad, en småstad, landsbygden… Hur som helst. Varför inte skriva några rader om det man lärt sig om platsen i boken och sedan slänga upp en presentation om detta bredvid Sverigekartan. Världskartan om man så vill, för att bredda det hela, alla läser vi ju inte om Sverige. Och Fantasy och annat och sci/fi – vart ska man sätta upp raderna om de bokplatserna – kanske lite fritt utplacerade i klassrummet för att symbolisera universum och med boken och fantasins hjälp resa ännu lite längre bort – för vem vet vad som finns där ute?

Hjälp! Nu svävade jag bort. Men så funkar jag ibland – ja, eller ofta. Vad tror du? Är du lärare? Förälder? Elev? Läsare? (Såklart du är, du läste ju hit!) Vad tycker du, kan bokgeografi i klassrummet vara något?

Jag måste nog tänka över det här lite till.

Bild på böcker: Svd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s