Sorgfjäril fick högt betyg av 5E


I torsdags lästes Sorgfjäril ut i klass 5E. En bok som vi haft som högläsning sedan i augusti. Vissa av ungarna orkade inte vänta på slutet, utan lånade boken och läste ut den i ett nafs. Trots detta satt de sedan och lyssnade, ganska förväntansfulle ändå, i klassrummet när det var högläsning.

Det var ju heller inte bara ungarna som tyckte den var bra, jag hade svårt att sluta läsa den jag också. Och jag antar att min inlevelseförmåga i läsningen höjdes några snäpp, på grund av detta.

Sorgfjäril påminner en del om det jag läst av Maria Gripe förut. Ungarna, de som har läst Rum 213 vill gärna att jag läser den högt för klassen. Jag ser inte riktigt att det skulle vara jättespännande om det är så att nästan halva klassen redan läst den. Däremot tänkte jag läsa Tordyveln flyger i skymmningen av just Maria Gripe och jag tror mig ha sålt in den ganska bra under den pedagogiska lunchen i veckan 🙂

Så. Vad tyckte då eleverna i klass 5E? Jo, såhär:

”Sorgfjäril var jättebra för att den var nästan spännande hela tiden. Det var också bra för att i boken så beskrev de mycket. Man fick många bilder i huvudet hur det kunde se ut. Ibland var det lite sorgligt och jättespännande men man vet alltid att det kommer att gå bra. Det som var lite mindre bra var nog att man inte fick veta hur det gick i slutet med mamman.” Tjej, 5E

”Boken var bra, lite läskig ibland. Jag fick i alla fall rysningar ibland”. Kille, 5E

”Jag tycker att den var jättebra. Den var bättre än vad jag hade förväntat mig 🙂 När man läser slutet så blir man glad men man ryser till 🙂 Boken var superspännande :)” Tjej, 5E

”Jag har inte favoriserat författare jag läst förut men av böckerna jag har läst så är det här en av mina favoriter. Jag har läst den förut och den är riktigt bra den är både spännande och invecklad, det händer saker hela tiden. Man tänker på hur Alice ser livet så den är också väldigt verklig. Man svävar mellan dröm och verklighet.” Tjej, 5E

”Den var mycket bra och spännande. Jag gillade den så mycket för att den var lite spännande hela tiden. Förutom på slutet för då var den superspännande. Nackdelarna är nog att det är lite falsk spänning ibland ex: när man tror att det ska hända något så händer det ingenting. Den är ändå värd att läsa ge den ett försök!!!” Kille, 5E

”Jag tycker att boken var jättebra för att den var väldigt spännande och läskig och man vill aldrig sluta läsa den. När man läser den ryser man i kroppen eftersom den är så läskig.” Tjej, 5E

”Den var bra men lite läskig. Den var bra för att den var spännande.” Kille, 5E

”Spännande hela tiden! Man läser den utan att veta vad som händer näst. Den läskiga stämningen håller i sig hela tiden. Emanuel var en viktig person som man inte kan låta bli att tycka om. Alice är en trevlig person, min favorit i boken. Fast hon är ju också huvudpersonen.” Tjej, 5E

”Extremt spännande, det är svårt att släppa den!” Tjej, 5E

”Sorgfjäril är en bra bok, den fångar läsarens uppmärksamhet. Den är väldigt sorglig men man kan inte sluta läsa om hur Alice märker dem ständiga elavbrotten, fjärilen och allt annat. Denna bok är värd att läsa och rekommenderas starkt.” Tjej, 5E

”Varför du borde läsa den: Den här boken är bra för dig som gillar när det inte är bilder och när det finns kapitel. Boken är mycket spännande och man kan inte sluta läsa!”
Kille, 5E – som gav betyget 4 av 5

”Den var ganska bra fast den var ganska skum.” Kille, 5E

”Jag tyckte den var spännande nästan hela tiden. Man vet inte vad som kommer hända. Jag tyckte mest om Emanuel för han var lite mystisk och rolig.” Kille, 5E

”Boken var bra. Den var spännande då och då, fast mest spännande på slutet! Man ville alltid höra mera, så det var alltid ett bra slut. Boken var inte direkt jätteläskig, men man rös då och då.” Tjej, 5E

”Jag tycker att det är en bra bok som passar de flesta. Boken är spännande, sorglig och lite läskig. Jag rös verkligen. Jag kunde se framför mig hur det såg ut och hur det smakade, luktade. Den här boken får tio av tio.” Tjej, 5E

”Jag tycker boken var bra för det var spänning och den hade dramatik.” Kille, 5E

”Jag tycker att boken varit jättespännande och bra för att man skulle aldrig lista ut vad som skulle hända fören i slutet och för att det var så verkligt fast ändå inte. Det gillar jag. Betyget på boken blir 9 av 10.” Kille, 5E

”Jag tyckte den här boken var jättebra för att den var spännande och hade väldigt bra handling. Man blir nästan rädd själv när man läser den här boken! :S” Kille, 5E

”Den här boken var jättebra för den var spännande i slutet (Ibland mer än slutet;) av varje kapitel. Den var super!” Tjej, 5E

”Sorgfjäril var en lång bok. ganska sorglig men ändå väldigt bra! Om det skulle finnas en fortsättning skulle jag väldigt gärna läsa den!!!:)” Tjej, 5E

”Jag tyckte att den var spännande och när saker händer då börjar man känna sig lite rädd. Men det är en bra bok som beskriver saker jättebra så att man kan få bilder i huvudet. Jag tyckte att allt var bra.” Kille, 5E

”Jag tyckte att den var bra och spännande och man fastnade för den.” Tjej, 5E

Jag tyckte att Sorgfjäril var bra. Varför? För att den var rolig och spännande. Hur kändes det? När Emanuel gick bort och när de såg traktorn på vägen som hade vält då kändes det spännande och lite läskigt!” Tjej, 5E

”Jag tyckte att boken var bra och spännande. Man blev lite rädd när Alice blev rädd när Emanuel försvann.” Tjej, 5E

”Jag tyckte att boken var sådär. För att först är det långtråkigt och sen blev det spännande. Sen i slutet var det långtråkigt.” Kille, 5E

”Boken var jättebra. Den var spännande man ville liksom bara att den aldrig skulle ta slut. Så hoppas att de gör en del två. Så toppbetyg från mig.” Kille, 5E

”Bra bok. Spännande. Följde dramaturgivalen bra och jag gillade spöket. Det var också roligt att i slutet så föll liksom allting på plats. Alla småbitar blev en hel bra. Den var urbra.” Tjej, 5E

”Det var en bra handling, den var spännande, lite konstig men bra och jag tyckte det var lite coolt med namnen.” Kille, 5E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s