I'm geim


Även detta läsår började över förväntan. Även om läsningen inte fått så mycket plats i mitt liv förren nu i februari, då jag först lyckades ta mig igenom en hel bok, så var årets första bok en delikatess att sätta tänderna i.

Boken som blev utläst först 2012 var geim och jag blev allt annat än besviken. Vilken bok!!

Det är action från första sidan och det finns ingen tillstymmelse till att vilja sakta ner på tempot. Med ett spännande, välskrivet och underhållande språkbruk är det fullt ös medvetslös genom Stockholm med omnejd!

I bokens början tror jag mig ha handlingen som i en liten ask, tror mig veta vart karaktärerna är på väg – och även varför. Kalla det hybris eller liknande för det visar sig att jag inte har ens en chans till att lura ut den här historien. Jag vilsar omkring som en stadsbo i skogen utan fungerande gps, men det är en förnöjsam skog att leta stigar i. Under en av de mest underhållande delarna av boken hänvisar en karaktär till en av mina absoluta favoritfilmrepliker från De misstänkta vilket får mig att mysa och filura iväg i filmtankar under några sekunder. Användandet av filmhänvisningar och låttexter driver, och hintar, karaktärerna framåt och ökar mitt gillande för boken än mer.

I slutet hinner jag andas ut, då jag tror att det hela är över. Jag tror ännu en gång, att jag har koll. Det är då mattan dras undan under mina fötter och jag ler åt min egen blåögdhet: jag har blivit totalt bortfintad och känslan är underbar.

4 reaktioner på ”I'm geim

  1. Mrs E skriver:

    Lånade ut den oläst till en kollega och har köpt ett ex till kompis och ett till Grefvens brorsson. Har bara hört gott om den men är osäker på om jag själv skulle gilla den…

    • pantalaimone skriver:

      Gött, den kommer bergis göra dem glada 🙂 Fast om du skulle gilla den…. hmm, det är ju definitivt inte chick lit;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s