I jakten på träningspeppen

har jag införskaffat mig dessa tre böcker:
Känns som jag bör börja med en av dem snarast för att få lite sug efter att vilja springa. I två veckor fanns suget där, men sedan försvann det: poff! Kanske i samband med höjd pollenhalt och en konstant känsla av trötthet? Hur som – hur gör du för att komma igång med träningen när det känns tungt?

8 reaktioner på ”I jakten på träningspeppen

 1. Mrs E skriver:

  Murakamis bok har både jag och Grefven läst och gillat – den är kort och snabbläst och peppar rätt bra. Born to run har Grefven just läst och verkligen älskat! Han sprang ut och köpte ”five fingers” efteråt och ska nu börja springa med sådana.

  Lycka till med pepp och spring!

 2. Min plats i solen skriver:

  Heja dig Lisa! Jag hoppas lusten återvänder. Själv är jag dålig på det där med träning. Måste bli bättre på det. Promenaderna och allt trädgårdsarbete borde kompletteas med någon annan form av träning men löpning är nog inte min grej. Får söka vidare där.

  Ta hand om dig vännen, trevlig läsning och snöra på dig skorna och ge dig ut i vårsolen.

  Kram Lotta

  • pantalaimone skriver:

   Tack Lotta! 🙂 Det blir till att snöra på sig skorna i morgon – fast inte för löpning utan zumba. Ska testa det för första gången, jag hoppas att det är något för mig. Men löpning ska det bli med, ska springa vårruset om en månad och tjejmilen i augusti 🙂
   Kram på dig och hoppas du har det härligt mitt i våren! 🙂

 3. krupnikov skriver:

  Hrmmm svår fråga. Jag tror att det gäller att få till träningen som en naturlig del i livet…liksom se den som en aktivitet bland andra, varken mer eller mindre. Sedan måste man alltid lyssna till hur kroppen mår för dagen och inte pressa den till något den inte kan. Framförallt måste vara roligt att träna.

  • pantalaimone skriver:

   Jag håller med. Då jag inte tränat på länge är jag i uppstartningsfasen där jag försöker få träningen till en vana. Det ska nog gå, zumbapass om tre timmar 🙂

 4. Josefin skriver:

  Mitt bästa tips: Börja med ett lätt mål, som du kan klara. Och sätt en kort tidsintervall och utvärdera sen hur det gick. Jag kom igång genom att bestämma ”Body pump varje söndag i en månad”. Efter en månad var det ju kul och jag ville inte missa min söndag! (Och så köpte jag skitsnygga uggleklistermärken till mig själv som jag fick efter varje pass. Det kanske bara funkar om klistermärken känns som livets grej dock…)

  • pantalaimone skriver:

   Jag får göra det – lite löpning och sen zumba; både en gång per vecka till att börja med 🙂 Haha, uggleklistermärken – ja, varför inte 🙂 Jag får komma på något liknande åt mig själv 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s