Den magiska kappan

IMG_6604

IMG_6605

I fredags läste vi i 5E ut Den magiska kappan. Då det är en berättelse med två parallella handlingar – nutid och dagboksinlägg – diskuterade vi mycket före och efter varje lässtund. Eleverna fick berätta vad de trodde vad som skulle hända och hur saker och ting hänger ihop. När boken var utläst tyckte de att diskussionerna hade varit bra, de hade hängt med bättre i berättelsen. Alltså, kommer vi diskutera läsning mer fram över då eleverna hänger med bättre samtidigt som det är spännande att lyssna på hur de tolkar det lästa.

Så! Vad tyckte de om boken? 26 elever av 30 var i skolan dagen när boken lästes ut. De fick välja att sätta betyg från 1-5, där ett fick stå för dålig och fem för en av de bästa böckerna de läst/hört.

Så här fördelades rösterna:

IMG_6616Majoriteten av eleverna tyckte alltså att det var en riktigt bra bok, härligt! 🙂

Nästa läsprojekt blir spökhistorier och skräck!  :[

4 reaktioner på ”Den magiska kappan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s