Ska fröken svida om kanske?

Vi ska sy och vi ska klippa,
vi ska göra, ska vi tippa
För den stora galakvällen
Så ska vi sy modellen,
vi syr och släpper i den
och ett skärp av siden,
och Askungen på bal
bland gästerna i hundratal
den vackra flickan blir i slottets stora sal.

Jag har införskaffat mig en ny bok. (Men kors i taket då? kanske den som känner mig tänker ironiskt). Men visst serru, en ganska tjock bok damp ner i postfacket idag och den är lite speciell. Nu har jag nämligen fått för mig att jag ska ”sy mina egna kläder” som Lena PH lär ha sagt någongång på 80-talet och det var väl ungefär då, i samma tidsrymd, som jag senast sydde ett plagg till mig själv. Jag har för mig att det var en veckad kjol med djungelmotiv i grälla färger och sedan dess har det inte blivit några kläder sydda, mest någon gardin och något kuddfodral men även det var på det glada oo-talet 😉 Så, nu på 10-talet är det alltså dags att ta ny klip(p)ska tag. Med Sy! Från hood till skjortklänning inbillar jag mig alltså att jag kan knåpa ihop min egenhändigt tillverkade pennkjol. Ja, den som lever får se, mamma har i alla fall lovat att hjälpa mig. Planen sätts nog i verket under sommarlovet, fast då har jag väl glömt att jag inhandlat boken. Så du, påminner du mig? ;

IMG_6624Det nya inköpet.

IMG_6625

En skjorta till pennkjolen?

IMG_6626

In med magen, ut med bröstet.
Tills jag lyckas med att sy min egna kjol går jag runt och trivs
i min svarta pennkjol från Orkan Lia 🙂

4 reaktioner på ”Ska fröken svida om kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s