Var Snäll och lyssna

IMG_6474

Idag var jag ute och letade lektionsmaterial på UR och hittade då boken Snäll som radioprogram i två delar (del 1 och del 2). Boken handlar om en liten flicka som är så ordentlig och snäll att vuxenvärlden till slut inte märker att hon finns och hon försvinner. En viktig bok om att man måste få höras, måste få ta plats och bli lyssnad på av vuxna. Gro Dahle och Svein Nyhus som skrivit boken har släppt flera andra böcker kring viktiga ämnen som varmt rekommenderas att läsa.

Det står att åldersgruppen för radioprogrammet är förskoleelever, men jag skulle vilja säga att ingen är för stor för en bra och viktig berättelse. Så använd den: diskutera och analysera den i grundskolan och med äldre barn. Det finns alltid intressanta perspektiv att utgå ifrån.

3 reaktioner på ”Var Snäll och lyssna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s