Läckert ljudboksmarathon avslutat

Skärmavbild 2015-02-22 kl. 22.46.21Sedan i julas har jag och min sambo gått all in och lyssnat på samtliga Läckbergs romaner. Eller, jag började lyssna på de två första böckerna i Fjällbacka-serien och när jag satt satt och ritade och lyssnade på Stenhuggaren så fastnade min sambo i boken han också, sedan dess har vi haft gemensam läsupplevelse här hemma och även på korta och långa körningar med bilen.

Har du inte lyssnat på ljudbok med någon så gört! 😉 Det har varit så skönt att stänga av den där tv:n som min sambo annars (han faktiskt mer än mig) så gärna sätter igång så fort han är vaken, så den står här hemma och bakgrundsbrusar. Nu har vi istället fixat och donat med grejer i hemmet samtidigt som vi lyssnat på spännande berättelser, pausat och delat teorier om vem som är skyldig till mord och varför vi tror som vi gör.

Det bästa är dock när vi struntar i att göra något alls än att bara ligga där på soffan eller i sängen och lyssna tillsammans. Ibland flera timmar i sträck. Härligt att umgås och bara vara. Igår lyssnade vi i ett par timmar på Lejontämjaren tills klockan var ett på natten, då gav vi upp med bara två timmars spännande lyssning kvar. Efter frukosten idag fortsatte vi vårt lyssnande. Lejontämjaren är den senaste boken av Läckberg och definitivt den bästa, de andra tycker jag har varit bra de också, men den här var extra svår att lista ut. Många karaktärer osv. men en liten hint i början av boken satte mig på rätt spår så jag fick känna sig lite smart i slutet 😉

Innan det är dags att sova ikväll hoppas jag att vi har hunnit igång med Emelie Schepps bok Märkta för livetDet är, liksom Läckbergs böcker, Katarina Ewerlöf som läser och hon gör det med bravur.

En liten tanke som dock slagit oss, vi som går i väntans tider, är att när vår lilla knodd kommer ut, vilket kan bli vilken dag som helst (BF idag), så kommer hon kanske tro att det är Katarina som är hennes mamma. Det är ju hennes röst hon lyssnat till i ett antal oräkneliga timmar den senaste tiden. Man har ju hört om bebisar vars föräldrar lyssnat på en viss låt väldigt mycket under graviditeten, vilken sedan lugnat barnet när det väl kommit ut. Jag antar att jag får ta fram mitt hemliga vapen: valfri ljudbok med Katarina Ewerlöf, varje gång vår lilla tös skriker sig fördärvad framöver. Det borde väl gå som smort, finns väl inte en unge som inte lite deckarmysterie kan råda bot på, I say?! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s