En härlig samlingsvolym om att vara

IMG_8077Hej igen! är en jättefin samlingsvolym med Ulf Nilssons och Eva Erikssons bilderböcker.

IMG_8074

Jag hade tittat runt lite efter Ensam mullvad på en scen, då skolbibliotekarien hade rekommenderat den som en bra högläsningsbok – speciellt i tider av muntliga presentationer och dylikt. Berättelsen handlar nämligen om en liten kille på sex år som älskar att sjunga och spillevinka hemma – för sin lillebror, men när det är dags för klassen att ha föreställning för föräldrarna får han scenskräck. Kanske kan det vara så att en lillebror kan hjälpa en storebror att våga? Berättelsen är så bra då den i ord och bild visar hur våra rädslor sätter käppar i hjulet för oss och hur vi förstorar upp det vi är rädda för och inbillar oss en massa saker som det vi är rädda för kommer leda till. Jag tror den här berättelsen kanske kan få någon som är lite rädd för att tala inför andra att våga – lite grann i alla fall. För om man pratar om det man är rädd för, så kanske man kan skrämma det på flykten?

IMG_8073 IMG_8072

IMG_8076En annan berättelse jag också sneglat lite på är Alla döda små djur som börjar med att
några barn har en riktigt tråkig dag, tills Ester hittar en död humla. Då är plötsligt dagen inte så tråkig längre då den fått ett syfte: det finns ju så många döda små djur och behöver begravas! Projekt begravningsbyrå sätter igång med gravstenar, kistor och fina små dikter som komponeras ihop innan de små djuren placeras i jorden för den sista vilan.

IMG_8075

En tredje berättelse som jag helt plötsligt kände
igen från när jag var liten är Den fräcka kråkan som inte är så lätt att skrämma bort från körsbärsträdet. Det krävs mycket list för att lyckas få bort den dumma fågeln. Fast är fågeln så hemskt elak, egentligen?

IMG_8063

Det som verkligen får mitt hjärta att tycka om den här boken lite extra är alla fina bilder, som den här nedan med den lilla kaninen. På varje sida, uppe i hörnet, finns det sådana här små godingar. I löve! 😉

Så, lägg 198 kronor på den här boken. Den är stor och tung och alldeles underbar!

2 reaktioner på ”En härlig samlingsvolym om att vara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s