Blodlokan

21616990_10156095868641760_1327776176_o
Jag fick Blodlokan (del 1 i Motståndstrilogin) som recensionsexemplar i januari och kastade mig över den direkt. Ja, sen läste jag den också. Skämt åsido, jag gick igång på hur boken presenterades och givetvis dess författare. När Louise Boije af Gennäs börjar skriva thrillers, då blir jag mer än nyfiken.

Så, hur var då boken? En bladvändare av rang. Boken börjar med en prolog där en person dör. Vem som dör och vilka som dödar denne vet vi inte men jag som läsare tror mig veta detta relativt snabbt in i handlingen. Saken är bara den att vissa skeenden gör att jag sedan börjar tvivla. Jag tror inte jag har rätt, för det vore för enkelt. Och det är just det här tvivlet som genomsyrar hela boken. Känslan av att det som huvudpersonen ser och upplever kan hon inte riktigt tro på OCH känslan av att något är jäkligt skevt.

Huvudpersonen Sara har precis flyttat till Stockholm. Hon landar ett välrenommerat PR-jobb efter bara några dagar i storstaden, utan att ens söka det. Ja, det kanske låter lite för bra för att vara sant. Det är så Sara känner det också. Det gick lite för lätt. Saker och ting kan inte och är inte som de ter sig vara. Men vad är det som inte stämmer?

I boken varvar Boije af Gennäs Saras upplevelser i vardagen med utdrag ur olika tidningasartiklar. Med hjälp av dessa artiklar rullas en stor konspiration i maktens korridorer upp framför ögonen på Sara och mig som läsare. Ibland behöver jag stanna upp i läsningen och googla grejer, för jag blir så himla nyfiken. Stämmer det här, på riktigt? Jag vill veta!

Att boken slutar med en cliffhanger är helt underbart (jobbigt) – varför är det så lång tid kvar tills bok två i Motståndstrilogin kommer i september? Jag vill läsa nu! Det är härligt att få vänta men ibland går tiden bara så långsamt.

Tack Bookmark förlag för recensionsexemplaret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s