Om böcker och bloggande

Skärmavbild 2018-09-29 kl. 22.54.38

@bokochbrygd på Instagram – om böcker och brygd

Om böcker och bloggande

Jag tycker om att läsa böcker och tänkte till en början att en bokblogg kunde vara ett smart sätt för mig att hålla koll på min läsning. Allt eftersom tiden gått har jag börjat inse att bokbloggandet inte bara varit ett sätt för mig att veta vilka böcker jag läst och vad jag tyckte om dem.

Via min blogg har jag även lärt känna massa andra härliga bokbloggare. Jag älskar bokbyten och hänger gärna med på bokträffar. Att äta gott och lära känna nya människor och få lästips är det väl inte många boktokar som säger nej till, eller? För inte trodde väl du att en läsande människa bara lever upp mellan pärmarna?

Tack alla bokbloggare för alla boktips jag får från er genom era smarta, roliga och tänkvärda inlägg. Jag inser varje dag att ”det finns så MYCKET att läsa och så LITE tid”. Läste någonstans att en människa under sin livstid hinner läsa cirka 3000 böcker. Hur ska man då ta sig an läsningen. Läsa allt man kommer över – även om det känns tungt och trist? Eller lämna och gå vidare?

Jag lustläser. Behandlar böcker som tv-serier, skulle man kunna säga. Tröttnar jag under läsningens gång läggs den på hyllan, ungefär som när serierna tar sommaruppehåll, och så kanske jag läser den igen, senare. Om läsningen tar vid där det är hundörat får tiden utvisa. Minnet kan ju svika.

Jag tror att en bok kan vara bra, även om jag inte tycker den just för stunden. Det kanske inte är rätt tillfälle bara, just nu. Om en vecka, ett år eller tio år kanske boken i fråga är perfekt – mogen att läsas av just mig. Under en litteraturkurs på högskolan lärde jag mig att böcker som jag kämpade mig igenom, och somnade med i handen, kan visa sig vara riktigt bra när man får diskutera dem med andra.

Till sist. Jag läser det mesta och tycker det är dumt att tacka nej till någon genre. Jag hoppas jag lever hela mitt liv som nyfiken, det blir roligast så 🙂

Välkommen!

 

7 reaktioner på ”Om böcker och bloggande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s